0 537 499 59 10
destek@yukyolda.com
Kırkayak Kamyon


KIRKAYAK KAMYON

Kırkayak Kamyon; 2000 yılından sonra ortaya çıkan dört dingile sahip olan ve bu sayede daha ağır yükleri kolaylıkla taşıyabilen, kamyoncuların favori aracıdır. Kırkayak kamyonların ön ve orta dingillerinde birer lastik, arka dingillerinde ise iki lastik bulunur. Kamyocular tarafından çok sevilen, konforlu, güçlü ve manevra kabiliyeti yüksek olan bu araçlar nakliye sürecinde en çok kullanılan araç türüdür.

Kırkayak kamyonlar açık kasa ve kapalı kasa olmak üzere ikiye ayrılır. Açık kasa kırkayak kamyonlarda kasa yandan açılır ve böylece rahat bir yükleme imkanı sunar ve üstü açık olduğu için yüksekliği fazla olan bazı yüklemeler için daha avantajlıdır. Kapalı kasa kırkayaklarda ise yükleme arkadan, yandan veya da üstten yapılabilir. Kapalı kasa kırkayaklar tenteli veya da saçdan olabilir. Kapalı kasa kırkayak kamyonlarda yükler daha düzenli istiflenebilir ve olumsuz hava şartlarından etkilenmezler. 

Her iki türünün de sağladığı farklı avantajlar vardır. Nakliye firmaları tarafından bu avantajlar göz önünde bulundurularak işe uygun olan araç tercih edilir. Taşınacak yükün cinsine ve ebatlarına göre hangi aracı tercih edeceğimizi belirleyebiliriz.

 

 

Kırkayak Kamyonun Avantajları

Kırkayak kamyonun avantajları nelerdir? diye sorarsanız; Kırkayak kamyonlar dingil sayısı fazla olmasına rağmen diğer araç türlerine göre daha küçüktür ve daha ağır yükleri kolaylıkla taşıyabilir. Boyutu sayesinde dar alanlara daha rahat girer. Yani güçlü ve esnak bir yapısı vardır. Hareket kabiliyeti ve manevra yeteneği oldukça başarılıdır.

Kırkayak kamyonlar, diğer araçlara göre neredeyse yarı yarıya daha az yakıt harcar. Yani aynı yükü normal bir araç yerine kırkayak kamyonla taşırsanız yakıttan yüzde 50 avantaj sağlarsınız, bu da ekonomik olarak çok büyük bir avantajdır.

Kırkayak kamyonlar yüksek manevra kabiliyeti sayesinde şehir içi taşıma da büyük kolaylıklar sağlar. Diğer araçların giremediği yerlere kolayca girer ve manevra yapabilir. Bu da şehir içi taşıma da Kırkayak araçların daha fazla tercih edilmesine neden olur. Ayrıca içindeki kişilere de daha konforlu bir yolculuk imkanı sunar.

Kırkayak kamyonlarda 12 adet tekerlek bulunur, fakat aracın çift tekerlerk olan arka dingillerinde hidrolik bir sistem bulunur. Bu sayede eğer ihtiyaç yoksa tekerler yukarı kaldırılabilir ve 10 teker olarak yoluna devam edebilir. Bu durum lastiklerin gereksiz yıpranmasını önler ve daha uzun süre eskimemesini sağlar.

 

 

Kırkayak Kamyon Kaç Ton Yük Taşır?

Bir aracın kaç ton yük taşıyacağı yasalar tarafından belirtilmektedir. Araçların yük miktarı motor gücüne ve dingil sayısına göre belirlenir. Bu da trafikte daha güvenli bir yolculuk yapılmasını sağlar. 

Kırkayak kamyonlar diğerlerine göre daha fazla dingil sayısına sahiptir ve daha güçlüdür. yasalara göre Basarı 40 ton ile sınırlandırılmıştır. Ancak dingil sayısı ve motor gücüne göre bir kırkayak kamyon ortalama 20 - 22 ton arası yük taşıyabilir. Bu miktar aracın ruhsat bilgisinde yazmaktadır.

 

 

Kırkayak Kamyon Nerelerde Kullanılır?

Kırkayak kamyonlar özellikle şehir içi taşımanın rahatça yapılabilmesi maksadıyla yaygın olarak kullanılabilmektedir. Şehir içinde gerekli manevra yeteneğine sahip olması güçlü ve esnek olması bunun en önemli nedenleridir. Bu nedenle şehir içi taşımacıların gözdesidir.

Kırkayak kamyon aynı zamanda itfaiye araçları olarak da kullanılabilmektedir. İtfaiye araçlarının su deposu olan kısmı standart kasa olan kısım yerine kullanılır ve böylece ağır yükü rahatlıkla taşır ve girmesi gereken dar yollara da rahatça girer. Güçlü ve esnek yapısı sayesinde bu alandaki ihtiyacı gidermektedir.

Kırkayak kamyonların bir diğer kullanım alanını ise çekici ya da araç kurtarma olarak söyleyebiliriz. Tabi bunun için kırkayak araçlar yeniden tasarlanarak gerekli hale dönüştürülür. Üstün motor gücü ve esnek manevra yeteneği sayesinde bu alandaki ihtiyacı da karşılamaktadır.

Bizler yukyolda.com olarak her taşıma da yüke en ygun aracı tercih ederiz. Kırkayak kamyonlarda bünyemizde bol miktarda bulunan ve yaygın olarak kullanılan bir araç türüdür.

 

 

Kırkayak Kamyon İçin Bize Ulaşın

Yukyolda.com olarak, işinizin gerektirdiği her türlü taşıma ihtiyacına çözüm sunuyoruz. Kırkayak kamyon temini konusunda da size en iyi hizmeti sunmak için buradayız. Geniş filomuz ve deneyimli ekibimizle, yüklerinizi en güvenilir ve verimli şekilde taşıyoruz.

Kırkayak kamyonlar, özellikle çoklu noktalı taşıma gereksinimlerini karşılamak için ideal bir seçenektir. Farklı yüklere sahip farklı noktalardan yük toplayarak ve dağıtarak zaman ve maliyet tasarrufu sağlar. Yukyolda.com olarak en iyi hizmeti sunmak için buradayız.

Siz de Yukyolda.com güvencesiyle kırkayak kamyon temini hizmetimizden faydalanabilir, taşımacılık süreçlerinizi profesyonel bir yaklaşımla yönetebilirsiniz. Kırkayak Kamyona ihtiyacınız mı var? Öyleyse hemen bize ulaşın ve işinizin ihtiyaçlarına uygun çözümlerimizle tanışın.

 

Linkler: Kırkayak Kamyon Nedir,  Kırkayak Kamyonun Avantajları, Kırkayak Kamyon Kaç Ton Yük Taşır, Kırkayak Kamyon Nerelerde Kullanılır, Kirkayak Kamyon İçin Bize Ulaşın

yukyolda_wf
yukyolda_tel
Hakkımızda     Hizmet Noktaları   İletişim