0 537 499 59 10
destek@yukyolda.com
Tırlar ve Kamyonlar İçin Yol Yasağı Saatleri


Tırlar ve Kamyonlar İçin Yol Yasağı Saatleri

Tır ve kamyonlar, şehir içi ve şehirlerarası taşımacılıkta önemli bir rol oynar. Fakat bu büyük ve ağır araçlar, yoğun trafik saatlerinde şehirlerde seyir halindeyken hem trafik akışını olumsuz etkileyebilir hem de kazalara yol açabilir. Bu nedenle, trafik düzenini sağlamak ve güvenliği artırmak amacıyla tır ve kamyonlar için belirli yol yasakları uygulanmaktadır.

 

 

Şehir İçi Kamyon Yasak Saatleri

Karayolları Trafik Kanunu'nun 62. maddesine göre kamyonların şehir içi trafiğe giriş ve çıkışları 06.00 - 22.00 saatleri arasında serbesttir. Bu saatler dışında kamyonların şehir içinde seyri yasaktır. Yasak saatlerde trafiğe çıkan kamyon sürücülerine 130 TL idari para cezası uygulanmaktadır.

 

 

İstanbul'da Kamyon Yasak Saatleri

İstanbul Ulaşım Koordinasyon Merkezi (İUK) tarafından da şehrin trafik yoğunluğunu azaltmak ve güvenliği sağlamak amacıyla kamyon ve tır gibi ağır tonajlı araçların belirli saatler arasında şehir içi trafiğe çıkmaları yasaklanmıştır. Bu yasak saatleri akşam 06.00-10.00 ve 16.00-22.00 arasını kapsamaktadır. Bu saatlerde İstanbul'da kamyon ve tır kullanımı yasaktır. Yasak saatlerde trafiğe çıkan araçlara cezai işlem uygulanmaktadır.

 

 

Tır Yasak Saatleri

Tırların şehir içi giriş ve çıkışları da hafta içi yoğun saatleri göz önünde bulundurarak yasaklanmıştır. Hafta içi tır yasak saatleri genellikle sabahın erken saatleri ve akşamüstü saatleri olarak belirlenmektedir. Fakat bu saatler, şehrin trafik yoğunluğuna göre değişiklik gösterebilir. Yasak saatlerde trafiğe çıkan tırlara idari para cezası uygulanmaktadır.

 

 

Tehlikeli Madde Taşıyan Tırların Yasak Saatleri

Çevreye ve insanlara zarar verme riski taşıyan tehlikeli madde taşıyan tırların şehir içi trafiğe giriş ve çıkışları 02.00 - 06.00 saatleri arasında serbesttir. Bu saatler dışında şehir içinde kullanılması durumunda cezai yaptırım uygulanır.

Tırlar ve kamyonlar, sabah saat 11.00 ile 15.59 ve gece saat 23.00 ile 05.59 saatleri arasında şehir içi trafiğe çıkabilirler. Belirtilen saatlerde trafiğe çıkan tır ve kamyonlara cezai yaptırım uygulanmaktadır.

 

 

Tır ve Kamyonların Yol Yasağı Saatlerine Uymama Cezası

Tır veya kamyon sürücüleri yasak saatleri ihlal ederse hem araç hem de araç sahibine 130 TL idari para cezası kesilmektedir. Yük taşıyan kamyon sürücülerine ise 62 TL ceza uygulanır. Şirkete ait tırların yasak saatlere uymaması durumunda ise şirkete 270 TL para cezası kesilmektedir.

 

 

Yasak Saatler Dışında Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Tır ve kamyonlar, şehir içi güzergaha girmesi gereken durumlarda, belirlenen saatlerin dışındaki saatlerin seçilmesi gerekiyor.
  • Tırların genel olarak giriş çıkış saatlerinin yanı sıra taşınan yükün cinsine bağlı olarak da ek sınırlamalar getirilmektedir.
  • İstanbul'da Anadolu Yakası'ndan Avrupa Yakası'na ya da tam tersi istikamette ilerlemesi gereken durumlarda ise yalnızca Yavuz
  • Sultan Selim Köprüsü kullanılabiliyor. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ile birlikte 15 Temmuz Şehitler Köprüsü tır ve kamyon gibi ağır tonajlı araçların girişine yasaklanmıştır.
  • Tır ve kamyonlar için belirtilen şehir içine giriş ve çıkış yasaklamaları, TEM otoyolları ve bu otoyollar ile bağlantılı olan diğer tüm yolları kapsamaktadır.

 

Linkler: Tırlar ve Kamyonlar İçin Yol Yasağı SaatleriŞehir İçi Kamyon Yasak Saatleriİstanbul'da Kamyon Yasak SaatleriTır Yasak SaatleriTehlikeli Madde Taşıyan Tırların Yasak SaatleriTır ve Kamyonların Yol Yasağı Saatlerine Uymama CezasıYasak Saatler Dışında Dikkat Edilmesi Gerekenler

yukyolda_wf
yukyolda_tel
Hakkımızda     Hizmet Noktaları   İletişim